Публика, изправена на крака, и бурни аплодисменти изпратиха на финала изпълнителите в концерта „Фолклорът такъв, какъвто го направиха те..“ в Дома на културата „Борис Христов“. Петър Ралчев (акордеон), Стоян Янкулов – Стунджи (ударни), Ангел Димитров (китара), певицата  Ваня Вълкова, Димитър и Недко Богданови от Богдан Трио, заедно с още талантливи колеги музиканти, изнесоха едно невероятно тричасово шоу.  В програмата на концерта беше включена само авторска музика съчетаваща фолклор, съвременно звучене и виртуозно музициране. 

На финала, организаторът Калоян Куманов, чиято компания "КК company" е и продуцент на събитието, се поклони от името на публиката на сцената, като благодари на всички, помогнали това събитие да се случи. 

Идеята на концерта „Фолклорът такъв, какъвто го направиха те..“   бе това да е своеобразен  „концерт-поклон“ към творците, които не само владеят до съвършенство музикалните инструменти и човешкия глас, но и прибавят онова съвременно звучене, което позволи да се случи своеобразното завръщане на младата аудитория към корените на българската музика. Такава бе и преобладаващата част от публиката в залата.

Българският фолклор е невероятно красив, но светът и музиката продължават да се развиват, анонсира в началото на концерта водещата. Точно тези изпълнители са едни от хората, които не само владеят до съвършенство сцената и екзалтират публиката по време на многобройните си изяви из страната, но са и причина за огромния интерес в чужбина към българския фолклор.