Виртуозният саксофонист на Рей Чарлз Крейг Бейли и джазмена Петър Салчев се съберат на сцената на рок бар БезистенЪ, за да изнесат един докосващ, проникновен и мелодичен концерт по музиката на Рей Чарлз специално за редовните клиенти на заведението в Пловдив. 

Коледният подарък е реверанс и знак за благодарност към всички, които обичат качествената музика и уважават труда на творците, споделиха от заведението. 

"За да съществува подобен тип удоволствие за сетивата, трябва да има хора, които се вълнуват от музиката на тези талантливи хора. Българската музикална сцена е изключително предизвикателство за творците, решили да се посветят изцяло на това поприще. На Запад има солидна култура на публиката в тази посока, но у нас качествените изпълнители все още не получават нужното признание. Тъй като последните 2 години залагаме именно на популяризиране, както на млади изпълнители, така и на организиране на концерти с имена на българската и чуждестранната сцена, беше логично всички, онези които идват и оценяват тази музика, да получат от нас един Коледен подарък като признание, че ни позволяват да правим това, което обичаме", заявиха пред TrafficNews собствениците на "БезистенЪ" Стоян Даскалов и Данаил Ванчев. 

Концертът в БезистенЪ ще е част от проекта на Петър Салчев и Крейг Бейли, събиращ себе си в емоционалното "Ray on my mind". Логично през цялата нощ на 13 декември ще звучат едни от емблематичните хитове на Рей Чарлз. Трибютът на великия изпълнител ще включва красиви интерпретации на Hit the Road, Jack, Georgia on my Mind и I Can't Stop Loving You, както и много други популярни парчета. 

Крейг Бейли е любимият саксофонист на неговия дългогодишен ментор и работодател, легендарния Рей Чарлз, като повече от 17 години той е бил на сцената плътно до него. Бейли е сред едни от най-търсените музиканти в Ню Йорк, тъй като има изключително индивидуален и лирен стил в изпълненията си като алт саксофонист, флейтист и кларинетист. Петър Салчев е едно от най-доказаните имена на джаз сцената в България. Работи с редица именити музиканти от цял свят и преподава в Академията по музикално и танцово изкуство в Пловдив. 

Концертът коледен подарък ще бъде безплатен специално за редовните гости на заведението, които ще получат лични хартиени покани за събитието. Очаква се Бейли и Салчев да стъпят на сцената на пловдивското заведение вечерта на 13 декември.