Магнетичната Хилда Казасян джазира знакови песни от български филми в запомнящ се концерт в Пловдив. Певицата покани публиката на едно пътешествие с интересни аранжименти, много светлина и кадри от ленти като "Козият рог", "Адаптация", „Вчера”, „Неочаквана ваканция”, "Любимец 13", "Старинната монета", "Оркестър без име”, „Пазачът на мъртвите”, „Мила от Марс”.

Почитателите на Хилда, които бяха дошли да се докоснат до кадифения й глас и да се върнат назад в годините с любимите си мелодии, припяваха заедно с нея „оставаме, оставаме…”, „детство мое…”, „кълна се…”.

Началото на концерта в Пловдив даде едноименната песен от филма "Адаптация", изпята в оригинал от Васил Найденов. Пред пловдивските си почитатели, Хилда Казасян сподели, че преди началото на този проект си е представяла концерт в голяма зала, поне два симфонични оркестъра и един Биг Бенд - такава е била първоначалната й идея. Впоследствие си е дала сметка, че всичко това е излишно. Достатъчни са музикантите, с които е на сцената в момента - аранжорът и композитор Живко Петров, композиторът, аранжор и барабанист Христо Йоцов, контрабасистът и композитор Димитър Карамфилов и майсторът на тромпета Мишо Йосифов.

Всички песни, които публиката в Пловдив чу са аранжирани от Живко и Христо, както и от самата Хилда. Голяма заслуга за изяществото в концерта имаше Теодосий Спасов, чиито мелодии допълваха нюансите на филмовата музика. Зад гърба си джаз изпълнителката има над 30 концерта, в които участие има и емблематичният български музикант Васил Петров.

"Всеки път, когато той запее настръхвам. Освен, че сме близки приятели, той ми е разказвал много майсторски и в детайли всички филми, които познава", сподели на сцената Хилда.