Дзукеро пя специално за пловдивчани култовото си парче Senza Una Donna под проливния дъжд , който се лееше на Античния театър. Забележителният италианец изнесе двучасов концерт със най-знаковите си песни, а на финала над откритата сцена се изсипа проливен дъжд. Техническите екипи и музикантите му започнаха да покриват с найлони пултовете и да изнасят инструментите. Дзукеро обаче не разочарова почитателите си и застана пред публиата без никаква защита от усилващия се дъжд.

Още с първите акорди зрителите захвърлиха чадъри и дъждобрани и в екстаз припяваха на италианеца. Преди това от сцената прозвучаха и други знакови песни на Дзукеро като Baila (Sexy Thing), „Occhi“, „Con le mani”.

Трибуните се изправиха на крака и аплодираха дълго изпълнението на „Miserere“ - песента, колаборация с Лучано Павароти. Вокалните партии на великия тенор вървяха на видео екран, а своята част от парчето Дзукеро пееше наживо.

След края му поп изпълнителят също се включи в аплосидментите и ги насочи към Павароти, който ни напусна преди 11 години.

За съжаление на феновете финалът дойде по-бързо от очакваното заради дъжда. Независимо от това всички си тръгнаха от Античния с изпълнени с емоции сърца от една красива вечер – празник на музиката.