Най-добрите фотографии, отличени в рамките на шестото издание на Международния Фото Салон Пловдив 2019, ще бъдат показани в изложба в Цар-Симоновата градина в Пловдив. Експозицията ще бъде открита на 29 юни в 13 часа, когато ще се проведе и официалната церемония, на която ще бъдат наградени авторите на най-добрите снимки. 

Авторитетният форум се провежда под патронажа на FIAP, PSA, HPS и НСФА. Тази година в надпреварата за най-добър кадър се бориха общи 4006 фотографии в шест раздела - "Черно-бяло", "Цветно", "Природа", "Фотожурналистика", "Портрет и тяло", "Моят град" - основна тема с подтема "Европейски столици на културата 1985-2023".

Снимките бяха оценявани в рамките на три дни от жури в състав председател Рикардо Бузи /MFIAP, EFIAP/p, HonEFIAP, Италия/ и членове: Бурак Сенбак /UPI Hermes, EFIAPb, Hon.SSS, Турция/, Минко Михайлов /България/, Мирослав Момински /EFIAP, България/, Величка Тодорова /АFIAP, България/, Александър Иванов /АFIAP, България/. 

В условията на оспорвана конкуренция, журито е подбрало най-добрите фотографии, като голямата награда във Фотосалона е купа на FIAP и 500 евро, но в рамките му се раздават над 150 дипломи и отличия. 

Изложбата с най-добрите фотографии ще може да бъде видяла в Цар-Симеоновата градина от 29 юни до 15 юли.

TrafficNews.bg e медиен партньор на 6-ият Международен Фото Салон Пловдив 2019!

Очаквайте имената и творбите на победителите!