Годишна благотворителна изложба на Арт Ателие в Медицински университет – Пловдив ще бъде открита на 28 ноември, понеделник, от 12:00 ч. Изложбата включва над 80 творби на 10 преподаватели, студенти и служители. В продължение на 1 година те са създавали произведенията си под творческото ръководство на художниците: Матей Матеев – живопис, Румен Ненчев – графика, и Милена Китипова – приложни изкуства. Използваните техники са акрил, графика, сух пастел, туш, креда, рисуване с вълна и рисуване върху стъкло.
 
Това е втора годишна изложба на Арт Ателие и тази година е под надслов „ПОДКРЕПА ЗА ДАНИ“ в полза на 2-годишния Дани Кацаров, дете на преподаватели в МУ-Пловдив, което се нуждае от специализирано лечение и рехабилитация. Наред с откупуването на произведенията, на място по време на откриването и в останалите дни на изложбата ще могат да се правят и дарения.
 
Експозицията може да бъде разгледана в периода 28 ноември – 23 декември 2022 г. в Учебен корпус 1 и в Аудиторния комплекс.
 
„Нека заедно помогнем на Дани да порасне здрав!“ е призивът на авторите, които в рамките на Арт Ателие споделят страстта си към изобразителното изкуство, а в ежедневието си са учени, преподаватели, студенти и служители на пълен работен ден.