Снимки на пловдивската фотографка Соня Станкова ще оживеят на голям екран пред сградата на кметството на район "Западен". Изложбата, озаглавена "Лицата на Пловдив", ще се проведе на 25 май, събота, от 20:00 ч. и е част от културния календар на района.

"Това ще бъдат 550 кадъра, портрети на хората на Пловдив, проект, който стартирах още при кандидатурата на Пловдив през 2014 г. Тогава портретите бяха 500, като сега включих и 50 пейзажа от града, снимани през този период", съобщи Соня Станкова.

Тя уточни, че тази изложба ще е по-различна от представената на кулата в центъра на града при откриването на Европейска столица на културата на 12 януари.

"Аз непрекъснато снимам и добавям нови неща. В това слайдшоу включих и кадри от района и хора, които живеят в "Западен"", допълва Соня Станкова.

Кметът на района Димитър Колев кани всички жители да присъстват на изложбата, за да се докоснат до магията на фотографията, представена от един от най-именитите творци в тази сфера. Той бе категоричен, че тепърва предстоят много културни изненади за жителите на "Западен".