В един неочакван за всеки период на световна проблематика и глобална промяна, няма как един автор като Христо Бозуков, познат със своята яркост и силно чувство за свобода да не съпостави емоциите от преди и по време на Covid-19. 

"KoBра-19" е една лична изложба на младия автор, който намира инспирация в седмиците, когато времето вече е една ограничена и несигурна константа на бъдещето. Този световен перформанс, както Христо определя случващото се днес, се впива в нас като една кобра и смразявайки, и обездвижвайки, взима свободата и оковава съзнанието ни. Страха и съмненията витаейки из „тихия“ ежедневен въздух, докоснаха неговата творческа духовност и събудиха цветовe с глас върху канваса. Въпреки този сюрреалистичен период, който завинаги постави неочаквания край на една вековна епоха, Христо отново със своята вечна авантюристична индивидуалност успява да долови магията по време на промяната.   

Изложбата ще бъде открита на 3 юни от 18 ч. в галерия Seven в Капана, която дата и час не са случайно избрани. Художникът, вярвайки в закона на числата, остава верен на себе си и се спира на тази комбинация от числа. Спонтанно и непренудено, авторът следва една свръхестествена цикличност на своите изложби и ни изненадва периодично със съвкупност от ярки цветове и положителна енергия.