Прочутият хайдутин Индже Войвода, един от символите на борбата срещу турското иго, ще оживее в аудио комикс. Инициатори на изданието са членовете на патриотичното сдружение "Хайдути". Комиксът ще пресъздаде разказа на Йордан Йовков - "Индже" , а художник на илюстрациите е Димитър Петров. Аудио вариантът ще звучи с гласа на Златко Павлов. 

Трейлърът на комикса ще бъде готов през февруари, а цялото издание ще видим през пролетта. 

"Искаме да направим портрети на база на произведенията, писани за известни български хайдути, които нямат фотографии. Предстои да бъдат направени портрети на Ангел войвода, Делю войвода, Вълчан войвода. надяваме се формата да предизвика интереса на младите хора и да ги провокира да четат и учат повече за хората, на които дължим своята свобода и независимост" коментираха от сдружението. 

Индже е роден в Сливенско, и е изпратен в Цариград за еничарин заедно с други български деца, събрани за  „Девширме“ (кръвен данък – събиране на християнски момчета за еничарския корпус).  Той обаче убива своя турски военен ръководител и прави собствена хайдушка дружина и взема под своя закрила селата в Странджа и Сакар. 

Преданията сочат,че през 1806 година Индже заминава за Молдова, където служи в гвардията на молдoвските князе. През 1821 година участва във въстанието в Дунавските княжества като хилядник, заедно с байрактаря си Кара Кольо. До последен дъх Индже брани българското. Смята се, че Индже воевода намира смъртта си през  1821 година в битка при Скулени на река Прут, сражaвайки се с турците.