В сезона на ягодите ви предлагаме рецепта за свежа салата с участието на този плод.
Необходимите продукти са:
200 г пресни ягоди
2 шепи рукола
50 г орехови ядки
20 г филирани бадеми
мед
зехтин
балсамов оцет
Приготвяне:
Измийте руколата и я разпределете в две чинии. Нарежете измитите и почистени от листата ягоди на парчета. Разпръснете ги отгоре.
Запечете ореховите ядки закратко в тиган, като предварително сте ги начупили на парчета, но не много малки. Поръсете ги върху салатата заедно с бадемите.
От меда, зехтина и оцета пригответе дресинг. Смесете първо оцета и меда и на тънка струйка прибавете зехтин. Разбъркайте добре. Количеството им преценете според вкуса си. Поливате салатата с така приготвения дресинг.
Рецепта на Ирина Андреева Jolie
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш