
В сезона на ягодите ви предлагаме рецепта за свежа салата с участието на този плод.
Необходимите продукти са:
200 г пресни ягоди
2 шепи рукола
50 г орехови ядки
20 г филирани бадеми
мед
зехтин
балсамов оцет
Приготвяне:
Измийте руколата и я разпределете в две чинии. Нарежете измитите и почистени от листата ягоди на парчета. Разпръснете ги отгоре.
Запечете ореховите ядки закратко в тиган, като предварително сте ги начупили на парчета, но не много малки. Поръсете ги върху салатата заедно с бадемите.
От меда, зехтина и оцета пригответе дресинг. Смесете първо оцета и меда и на тънка струйка прибавете зехтин. Разбъркайте добре. Количеството им преценете според вкуса си. Поливате салатата с така приготвения дресинг.
Рецепта на Ирина Андреева Jolie
Още от категорията

Рецепта за крамбъл с ревен и ягоди

От жаравата до фурната: Историята на гювеча

Вкусна рецепта за пилешки Хепи късчета
Акценти


Търсят десетки млади лекари в Пловдив и областта






Възрастен мъж е бил открит обесен в дома си в Пловдивско
