Ябълките често влизат в сладкишите. Много по-често в сочна баница с ябълки и кекс с ябълки, или дори в бисквитена торта с ябълки, отколкото в дребни сладки с ябълки. А е толкова хубаво, когато можем да си вземе доза ябълкова сладост за закуска в офиса, или пък да я сложим в кутията за обяд на детето. С аромат на ябълков пай, вкусните сладки с ябълки и канела са още една идея за по-полезно подслаждане на деня, или казано по друг начин - вкусните сладки с ябълки и канела са чудесен бърз метод за подобряване на настроението.
Необходими продукти:
ябълки - 1 брой средно голяма
брашно - 1 чаена чаша
овесени ядки - 1 чаена чаша
краве масло - 120 грама
захар - 1/2 чаена чаша
яйца - 1 брой
канела - 1/2 чаена лъжица
ванилия - 1 брой
бакпулвер - 1/2 чаена лъжица
сол - 1/4 чаена лъжица
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за вкусни сладкиш с ябълки и канела е подготовката на продуктите. В купа пресявате брашното, заедно с бакпулвера. Добавяте към тях солта, овесените ядки, канелата, ванилията и разбърквате. Разбивате захарта, мекото краве масло и яйцето, с помощта на миксер или тел за разбиване.
Смесете течната и сухата смес. Обелвате ябълката и я нарязвате на дребни кубчета, след което ги добавяте към сместа. Разбърквате или размесвате с тъка, до получаване на нееднородно тесто, пише supichka.com. Приберете тестото във фризера за минимум 30 минути, за да стегне добре. Тестото може да престои във фризера и няколко часа.
От тестото, веднага след като извадите от хладилника, оформяте топчета с големина на орех, които нареждате в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 13-15 минути, или докато ябълковите сладки придобият апетитен златист цвят.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква