Палачинките са идеален десерт, когато не искате да включвате фурната. Тортите, направени от тях, могат да бъдат малко по-дебели, а ако искате да придобиете вкусът тирамису е необходимо единствено да добавите разтворимо кафе в комбинация с крем маскарпоне.

Необходими съставки:

За палачинките:

3 яйца

300 грама брашно

600 милилитра мляко

50 грама масло

70 грама черен шоколад

3 супени лъжици захар

1 супена лъжица разтворимо кафе

малко сол

За крема:

5 жълтъка

120 грама захар

500 грама сирене маскарпоне

250 милилитра сладка заквасена сметана

1 чаена лъжичка ванилов аромат

Начин на приготвяне:

1. Смесете яйцата със захарта и добавете солта, кафето, брашното и млякото и разбъркайте отново.

2. Разтопете маслото и шоколада и когато се охладят малко, смесете всичко.

3. Разбийте жълтъците със захарта и ги варете на пара около 15 минути, като разбърквате непрекъснато, след което ги оставете да се охладят.

4. Поставете жълтъците в купа и ги смесете с маскарпонето и ванилията и разбъркайте за кратко, за да се съчетаят съставките.

5. Разбийтете сладката сметана, докато получите бита сметана и я добавете към маскарпонето с жълтъците.

6. Изпечете малко по-дебели палачинки. Сложете лъжица до две от сместа върху всяка палачинка и поставете друга отгоре, докато не свършат съставките.

Намажете страните на тортата с излишния крем. По желание украсете с какао.