Палачинките са идеален десерт, когато не искате да включвате фурната. Тортите, направени от тях, могат да бъдат малко по-дебели, а ако искате да придобиете вкусът тирамису е необходимо единствено да добавите разтворимо кафе в комбинация с крем маскарпоне.
Необходими съставки:
За палачинките:
3 яйца
300 грама брашно
600 милилитра мляко
50 грама масло
70 грама черен шоколад
3 супени лъжици захар
1 супена лъжица разтворимо кафе
малко сол
За крема:
5 жълтъка
120 грама захар
500 грама сирене маскарпоне
250 милилитра сладка заквасена сметана
1 чаена лъжичка ванилов аромат
Начин на приготвяне:
1. Смесете яйцата със захарта и добавете солта, кафето, брашното и млякото и разбъркайте отново.
2. Разтопете маслото и шоколада и когато се охладят малко, смесете всичко.
3. Разбийте жълтъците със захарта и ги варете на пара около 15 минути, като разбърквате непрекъснато, след което ги оставете да се охладят.
4. Поставете жълтъците в купа и ги смесете с маскарпонето и ванилията и разбъркайте за кратко, за да се съчетаят съставките.
5. Разбийтете сладката сметана, докато получите бита сметана и я добавете към маскарпонето с жълтъците.
6. Изпечете малко по-дебели палачинки. Сложете лъжица до две от сместа върху всяка палачинка и поставете друга отгоре, докато не свършат съставките.
Намажете страните на тортата с излишния крем. По желание украсете с какао.
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш