Необходими продукти:

  • лук - 2 глави големи
  • брашно - 300 г
  • сол - 2 ч.л.
  • бял пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • нишесте - 60 г
  • вода - 160 г студена
  • яйца - 2 бр. жълтъци
  • лимони - 1( бр
  • олио - за пържене

 

Начин на приготвяне:

Почистете главите лук и ги нарежете на кръгчета. Леко ги посолете и ги разбъркайте. В дълбока купа смесете 70-80 г от брашното и подправките. Разбъркайте ги, за да се размесят подправките.

Пригответе панировка от остатъка от брашното, нишестето, водата и жълтъците на двете яйца. Разбивайте енергично до получаването на гладка смес.

Потопете лучените кръгчета в подправеното брашно, след това в панировъчната смес и изпържете до златисто в силно загрята мазнина.

Оставете ги за няколко минути върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина и ги поднесете топли, гарнирани с лимонови резени.