Необходими продукти:
- лук - 2 глави големи
- брашно - 300 г
- сол - 2 ч.л.
- бял пипер - 1 ч.л.
- червен пипер - 1 ч.л. лют
- нишесте - 60 г
- вода - 160 г студена
- яйца - 2 бр. жълтъци
- лимони - 1( бр
- олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Почистете главите лук и ги нарежете на кръгчета. Леко ги посолете и ги разбъркайте. В дълбока купа смесете 70-80 г от брашното и подправките. Разбъркайте ги, за да се размесят подправките.
Пригответе панировка от остатъка от брашното, нишестето, водата и жълтъците на двете яйца. Разбивайте енергично до получаването на гладка смес.
Потопете лучените кръгчета в подправеното брашно, след това в панировъчната смес и изпържете до златисто в силно загрята мазнина.
Оставете ги за няколко минути върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина и ги поднесете топли, гарнирани с лимонови резени.
Още от категорията
Виж всички
Как да си приготвим бърза туршия със зеле
Рецепта за кекс със сини боровинки
Рецепта за домашен чипс от картофи
Акценти
Виж всички
Жалби блокираха проекти за над 40 млн. лв. в Пловдив
Църквата почита Света Анна - майка на Богородица
Приеха бюджета на ДОО за 2026 г. на първо четене