Необходими продукти:
- лук - 2 глави големи
- брашно - 300 г
- сол - 2 ч.л.
- бял пипер - 1 ч.л.
- червен пипер - 1 ч.л. лют
- нишесте - 60 г
- вода - 160 г студена
- яйца - 2 бр. жълтъци
- лимони - 1( бр
- олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Почистете главите лук и ги нарежете на кръгчета. Леко ги посолете и ги разбъркайте. В дълбока купа смесете 70-80 г от брашното и подправките. Разбъркайте ги, за да се размесят подправките.
Пригответе панировка от остатъка от брашното, нишестето, водата и жълтъците на двете яйца. Разбивайте енергично до получаването на гладка смес.
Потопете лучените кръгчета в подправеното брашно, след това в панировъчната смес и изпържете до златисто в силно загрята мазнина.
Оставете ги за няколко минути върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина и ги поднесете топли, гарнирани с лимонови резени.
Още от категорията
Православната църква почита днес Свети Мартин