
Необходими продукти:
- сьомга - 1 глава и 200 г месо
- картофи - 1 брой
- чушки - 1 червена
- моркови - 2 броя
- лук - 1 глава кромид, малка
- вода - 1, 5 л
- магданоз - по 1 с.л. накълцан
- девесил - 1 ч.л. сух
- сол
- черен пипер - на вкус млян и няколко зърна
- лимони - 1 брой
Начин на приготвяне:
- Почистената глава от сьомга се слага да се вари със студена вода за около 15 минути. Извадете главата и я охладете.
- През това време нарежете на кубчета зеленчуците и прецедете рибния бульон.
- Върнете го на котлона и добавете в него почистеното месо от главата и парчета сьомга заедно с всички зеленчуци.
- Оставете да поври на слаб котлона за 15 минути, добавете подправките.
- Отстранете рибената чорба и прибавете накълцан пресен магданоз.
- Поднесете порция от супата с резен лимон и стръкче магданоз.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за крамбъл с ревен и ягоди
29.07.25 23:14
376

От жаравата до фурната: Историята на гювеча
20.07.25 23:14
1389

Вкусна рецепта за пилешки Хепи късчета
11.07.25 23:15
10042
Акценти


Търсят десетки млади лекари в Пловдив и областта
17.08.25 10:00
5163

Потушиха пожара на сметището в Шишманци
18.08.25 13:30
173


Трагедия в Първомай! Съпруга на полицай е убита в дома си
18.08.25 12:30
21969



Катастрофа край Пловдив затруднява движението по АМ „Тракия"
18.08.25 09:49
2140
