Необходими продукти:
- сьомга - 1 глава и 200 г месо
- картофи - 1 брой
- чушки - 1 червена
- моркови - 2 броя
- лук - 1 глава кромид, малка
- вода - 1, 5 л
- магданоз - по 1 с.л. накълцан
- девесил - 1 ч.л. сух
- сол
- черен пипер - на вкус млян и няколко зърна
- лимони - 1 брой
Начин на приготвяне:
- Почистената глава от сьомга се слага да се вари със студена вода за около 15 минути. Извадете главата и я охладете.
- През това време нарежете на кубчета зеленчуците и прецедете рибния бульон.
- Върнете го на котлона и добавете в него почистеното месо от главата и парчета сьомга заедно с всички зеленчуци.
- Оставете да поври на слаб котлона за 15 минути, добавете подправките.
- Отстранете рибената чорба и прибавете накълцан пресен магданоз.
- Поднесете порция от супата с резен лимон и стръкче магданоз.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 10:33
482
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 10:33
1336
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 10:33
13891