Необходими продукти:

  • сьомга - 1 глава и 200 г месо
  • картофи - 1 брой
  • чушки - 1 червена
  • моркови - 2 броя
  • лук - 1 глава кромид, малка
  • вода - 1, 5 л
  • магданоз - по 1 с.л. накълцан
  • девесил - 1 ч.л. сух
  • сол
  • черен пипер - на вкус млян и няколко зърна
  • лимони - 1 брой

 

Начин на приготвяне:

  1.  Почистената глава от сьомга се слага да се вари със студена вода за около 15 минути. Извадете главата и я охладете.
  2. През това време нарежете на кубчета зеленчуците и прецедете рибния бульон.
  3. Върнете го на котлона и добавете в него почистеното месо от главата и парчета сьомга заедно с всички зеленчуци.
  4. Оставете да поври на слаб котлона за 15 минути, добавете подправките.
  5. Отстранете рибената чорба и прибавете накълцан пресен магданоз.
  6. Поднесете порция от супата с резен лимон и стръкче магданоз.