Необходими продукти:
- сьомга - 1 глава и 200 г месо
- картофи - 1 брой
- чушки - 1 червена
- моркови - 2 броя
- лук - 1 глава кромид, малка
- вода - 1, 5 л
- магданоз - по 1 с.л. накълцан
- девесил - 1 ч.л. сух
- сол
- черен пипер - на вкус млян и няколко зърна
- лимони - 1 брой
Начин на приготвяне:
- Почистената глава от сьомга се слага да се вари със студена вода за около 15 минути. Извадете главата и я охладете.
- През това време нарежете на кубчета зеленчуците и прецедете рибния бульон.
- Върнете го на котлона и добавете в него почистеното месо от главата и парчета сьомга заедно с всички зеленчуци.
- Оставете да поври на слаб котлона за 15 минути, добавете подправките.
- Отстранете рибената чорба и прибавете накълцан пресен магданоз.
- Поднесете порция от супата с резен лимон и стръкче магданоз.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Как да си направим бърза шарена туршия
02.11.25 23:15
3629
Как се приготвя печена тиква по турски
31.10.25 23:30
59965
Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
30.10.25 23:15
7598
Акценти
Виж всички
Представител на ВСС отрича заплатите да са по 20 000 лв.
03.11.25 11:19
755
Проф. Николай Белев – хирургът, който лекува с човещина
02.11.25 10:00
10516
Почина директорът на БАБХ
02.11.25 21:40
17041