Ягодите в поничките звучат като рай за небцето ви и сега можете да ги направите сами, без да посещавате близка сладкарница. Ако имате у дома форма за мъфини, то това е идеалната рецепта за вас
Тези печени ягодови понички са вкусни и може да ги направите през уикендите и празниците, когато имате повече време. Ето какво ви е необходимо за приготвянето им.
Съставки:
Несолено масло
Растително масло
3/4 чаша захар
Яйца
Екстракт от ванилия
Мляко
Брашно
Бакпулвер
Сол
Пресни ягоди
За глазурата:
Пудра захар
Мляко
Инструкции:
Загрейте фурната до 175 градуса по Целзий. Поръсете формите за мъфини с незалепващ бакпулвер. В голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте и оставете сместа настрана.
В отделна купа добавете мляко, масло, захар, яйца, масло и ванилия. Разбъркайте, докато се смеси напълно. Добавете сухите съставки и след това добавете оцветител за храна (по избор). Разбъркайте, докато се смесят. Добавете ягодите и разбъркайте тестото. С помощта на лъжица поставете получената смес във формичките за мъфини. Печете 9-10 минути, докато клечката за зъби излезе чиста. Оставете да се охладят за 10 минути.
За глазурата: В средна купа разбийте пудрата захар и млякото. Бъркайте до получаване на гладкост и лъскавина. Изсипете глазурата от купата върху поничките.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква