
Необходими продукти :
- 6 бр. яйца
- 1 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. брашно
- 10 г бакпулвер (1 пакетче)
- 1 ванилия
За сиропа:
- 1 л прясно мляко
- 1 ч.ч. захар
- 1 ванилия
- 1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта. Прибавя се брашното смесено с бакпулвера и ванилията и всичко се разбива и се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тава. Пече се в умерена фурна до готовност. Когато изстине се нарязва на квадрати.
За сиропа се сварява прясното мляко със захарта и водата. Ври 10 минути, сваля се от огъня и се добавя ванилията. Изстиналото реване се залива с топлият сироп.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Вкусна рецепта за печени патладжани с таханов сос
13.09.25 23:15
5228

Как да си приготвим домашна майонеза
10.09.25 23:31
756

Тайните за перфектно пилешко на скара
03.09.25 23:26
17656