Необходими продукти :
- 6 бр. яйца
- 1 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. брашно
- 10 г бакпулвер (1 пакетче)
- 1 ванилия
За сиропа:
- 1 л прясно мляко
- 1 ч.ч. захар
- 1 ванилия
- 1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта. Прибавя се брашното смесено с бакпулвера и ванилията и всичко се разбива и се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тава. Пече се в умерена фурна до готовност. Когато изстине се нарязва на квадрати.
За сиропа се сварява прясното мляко със захарта и водата. Ври 10 минути, сваля се от огъня и се добавя ванилията. Изстиналото реване се залива с топлият сироп.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Бабина рецепта: Как да приготвим тас кебап
26.12.25 23:30
4392
Рецепта за Коледна капама
24.12.25 23:15
5515
Рецепта за содена питка за Бъдни вечер
23.12.25 23:16
4498