
Необходими продукти :
- 6 бр. яйца
- 1 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. брашно
- 10 г бакпулвер (1 пакетче)
- 1 ванилия
За сиропа:
- 1 л прясно мляко
- 1 ч.ч. захар
- 1 ванилия
- 1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта. Прибавя се брашното смесено с бакпулвера и ванилията и всичко се разбива и се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тава. Пече се в умерена фурна до готовност. Когато изстине се нарязва на квадрати.
За сиропа се сварява прясното мляко със захарта и водата. Ври 10 минути, сваля се от огъня и се добавя ванилията. Изстиналото реване се залива с топлият сироп.
Изпрати на приятел:
Избор на редактора
- 18:00 Папагалът Жоро се сбогува със свободата! Предаде се, премръзнал
- 20:00 Млад строител от Пловдив изгражда едни от най-модерните сгради ВИДЕО
- 20:00 Родители, учители и профсъюза в спор: Реформа или регрес би било оценка „Дисциплина" и глоби при нарушения?
- 10:00 Надпревара за санирането в Пловдив за 80 млн. лева, районните кметове ще движат поръчките
Още от категорията

Рататуй с червени чушки, тиквички и патладжан
03.02.23 09:14
294

Лесен и бърз десет с цедено кисело мляко, печени орехи и мед
03.02.23 09:14
586

Печени пилешки гърди с цитрусов сос, мед и горчица
03.02.23 09:14
401
Темите на Traffic News

Нов живот за сградите - емблеми на Пловдив
03.02.23 09:14
9770