Продукти:
- зморкови
- целина
- пащърнак
- праз
- магданоз
- див лук
- мащерка
Начин на приготвяне:
- Обелете и почистете зеленчуците. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене.
- Нарежете праза на ситно, морковите направете на тънки ленти с помощта на белачка за зеленчуци, а след това ги нарежете на ивички. Целината нарежете на пръчици, пащърнакът - на полукръгчета.
- Сложете нарязаните зеленчуци в тавата и добавете нарязаните магданоз и див лук. Добавете и листенца мащерка. Разбъркайте много добре и разпределете равномерно, на един слой.
- Поставете зеленчуците в предваритебно загрята фурна на 60 градуса с вентилатор и сушете в продължение на 24 часа.
- Пресипете зеленчуците в добре измити стъклени буркани с херметическо затваряне.
Рецепта от: Примож Долничар
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш
22.12.24 13:29
14583
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар
22.12.24 13:29
13703
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.12.24 13:29
790
Акценти
Километрични опашки към хижа Здравец
22.12.24 13:29
659
Почина бившият играч на ЦСКА Мартин Дечев
22.12.24 13:29
13029
Втори гребен канал? Не, това е пробивът на Централна гара
22.12.24 13:29
21726