Продукти:
- зморкови
- целина
- пащърнак
- праз
- магданоз
- див лук
- мащерка
Начин на приготвяне:
- Обелете и почистете зеленчуците. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене.
- Нарежете праза на ситно, морковите направете на тънки ленти с помощта на белачка за зеленчуци, а след това ги нарежете на ивички. Целината нарежете на пръчици, пащърнакът - на полукръгчета.
- Сложете нарязаните зеленчуци в тавата и добавете нарязаните магданоз и див лук. Добавете и листенца мащерка. Разбъркайте много добре и разпределете равномерно, на един слой.
- Поставете зеленчуците в предваритебно загрята фурна на 60 градуса с вентилатор и сушете в продължение на 24 часа.
- Пресипете зеленчуците в добре измити стъклени буркани с херметическо затваряне.
Рецепта от: Примож Долничар
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Как се приготвя печена тиква по турски
31.10.25 23:30
42749
Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
30.10.25 23:15
6893
Как да си приготвим патладжан по турски - имамбаялдъ
29.10.25 23:15
7178
Акценти
Виж всички
Реконструкцията на кино „Космос" върви с интензивни темпове
02.11.25 11:45
894
Откриха жив в Пирин изчезнал преди повече от 10 г. мъж
02.11.25 09:30
11620