
Продукти:
- зморкови
- целина
- пащърнак
- праз
- магданоз
- див лук
- мащерка
Начин на приготвяне:
- Обелете и почистете зеленчуците. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене.
- Нарежете праза на ситно, морковите направете на тънки ленти с помощта на белачка за зеленчуци, а след това ги нарежете на ивички. Целината нарежете на пръчици, пащърнакът - на полукръгчета.
- Сложете нарязаните зеленчуци в тавата и добавете нарязаните магданоз и див лук. Добавете и листенца мащерка. Разбъркайте много добре и разпределете равномерно, на един слой.
- Поставете зеленчуците в предваритебно загрята фурна на 60 градуса с вентилатор и сушете в продължение на 24 часа.
- Пресипете зеленчуците в добре измити стъклени буркани с херметическо затваряне.
Рецепта от: Примож Долничар
Изпрати на приятел:
Акценти

Белият дом потвърди: САЩ спират военната помощ за Украйна
04.03.25 09:42
2170




Премиерът свиква Съвета по сигурността
04.03.25 09:42
1174



Пловдивчанин снима най-голямото събиране в човешката история
04.03.25 09:42
9398

Съединение отбеляза 3 март по впечатляващ начин
04.03.25 09:42
10336