
Продукти:
- зморкови
- целина
- пащърнак
- праз
- магданоз
- див лук
- мащерка
Начин на приготвяне:
- Обелете и почистете зеленчуците. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене.
- Нарежете праза на ситно, морковите направете на тънки ленти с помощта на белачка за зеленчуци, а след това ги нарежете на ивички. Целината нарежете на пръчици, пащърнакът - на полукръгчета.
- Сложете нарязаните зеленчуци в тавата и добавете нарязаните магданоз и див лук. Добавете и листенца мащерка. Разбъркайте много добре и разпределете равномерно, на един слой.
- Поставете зеленчуците в предваритебно загрята фурна на 60 градуса с вентилатор и сушете в продължение на 24 часа.
- Пресипете зеленчуците в добре измити стъклени буркани с херметическо затваряне.
Рецепта от: Примож Долничар
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита
13.05.25 10:03
6470

Как лесно да си приготвим крокети със сирена
13.05.25 10:03
5677

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
13.05.25 10:03
5603
Акценти






Нов шеф поема Второ РУ в Пловдив
13.05.25 10:03
22920



Пловдивчани в Кючука останаха без ток
13.05.25 10:03
9218