Продукти:

  • зморкови
  • целина
  • пащърнак
  • праз
  • магданоз
  • див лук
  • мащерка

Начин на приготвяне:

  1. Обелете и почистете зеленчуците. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене.
  2. Нарежете праза на ситно, морковите направете на тънки ленти с помощта на белачка за зеленчуци, а след това ги нарежете на ивички. Целината нарежете на пръчици, пащърнакът - на полукръгчета.
  3. Сложете нарязаните зеленчуци в тавата и добавете нарязаните магданоз и див лук. Добавете и листенца мащерка. Разбъркайте много добре и разпределете равномерно, на един слой.
  4. Поставете зеленчуците в предваритебно загрята фурна на 60 градуса с вентилатор и сушете в продължение на 24 часа.
  5. Пресипете зеленчуците в добре измити стъклени буркани с херметическо затваряне.

 

Рецепта от: Примож Долничар