Продукти:
- зморкови
- целина
- пащърнак
- праз
- магданоз
- див лук
- мащерка
Начин на приготвяне:
- Обелете и почистете зеленчуците. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене.
- Нарежете праза на ситно, морковите направете на тънки ленти с помощта на белачка за зеленчуци, а след това ги нарежете на ивички. Целината нарежете на пръчици, пащърнакът - на полукръгчета.
- Сложете нарязаните зеленчуци в тавата и добавете нарязаните магданоз и див лук. Добавете и листенца мащерка. Разбъркайте много добре и разпределете равномерно, на един слой.
- Поставете зеленчуците в предваритебно загрята фурна на 60 градуса с вентилатор и сушете в продължение на 24 часа.
- Пресипете зеленчуците в добре измити стъклени буркани с херметическо затваряне.
Рецепта от: Примож Долничар
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да си направим вкусни кето гофрети с кокосово брашно?
29.03.24 08:22
3361
Мазнините за готвене - коя е най-здравословната
29.03.24 08:22
15080
Перфектните пържени картофки - ето каква е тайната
29.03.24 08:22
1477
Акценти
Григор Димитров победи Алкарас! Отива на полуфинал
29.03.24 08:22
196
2700 пловдивчани са се регистрирали като хазартно уязвими
29.03.24 08:22
4988
Откриха огнище на птичи грип в Пловдивско
29.03.24 08:22
8782
ИТН към Радев: Ще задържим папката… само няколко секунди
29.03.24 08:22
3981