Необходии продукти:
- грах - 1/2 кг
- сол
- захар - 1 щипка
- мента - няколко листа
- чесън - 2 скилидки
- масло - 2 с.л. краве или зехтин
- сметана - 2 с.л.
- лук - 1 малка глава, за поднасяне
Начин на приготвяне:
- Сварете граха до пълно омекване и го отцедете.
- Сипете го в пасатор, блендер или кухненски робот, докато е горещ.
- Добавете към него пресования чесън, мекото масло, сол, захар, листенца мента и сметаната.
- Пасирайте всичко, докато се получи гладко или по-грубо пюре.
- Поднесете пюрето от грах с кръгчета лук, като гарнитура към месни и зеленчукови ястия.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 21:20
488
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 21:20
1342
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 21:20
13921
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 21:20
1879
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 21:20
1974
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 21:20
11312
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 21:20
9663