Необходии продукти:
- грах - 1/2 кг
- сол
- захар - 1 щипка
- мента - няколко листа
- чесън - 2 скилидки
- масло - 2 с.л. краве или зехтин
- сметана - 2 с.л.
- лук - 1 малка глава, за поднасяне
Начин на приготвяне:
- Сварете граха до пълно омекване и го отцедете.
- Сипете го в пасатор, блендер или кухненски робот, докато е горещ.
- Добавете към него пресования чесън, мекото масло, сол, захар, листенца мента и сметаната.
- Пасирайте всичко, докато се получи гладко или по-грубо пюре.
- Поднесете пюрето от грах с кръгчета лук, като гарнитура към месни и зеленчукови ястия.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да направим месото най-крехко
19.04.24 20:59
7417
Може ли да използваме повторно олиото за пържене?
19.04.24 20:59
5112
Рецепта за вкусна пролетна баница с рукола и лапад
19.04.24 20:59
2818
Акценти
Две катастрофи с тирове блокираха АМ "Тракия" в посока София
19.04.24 20:59
3808
Даниел Митов отказа да е служебен външен министър
19.04.24 20:59
1774