
Тортата "Сахер" е може би най-известната австрийска торта. Вдъхновен от нея, Рудолф ван Веен приготвя тези слепени бисквити "Сахер". Опитайте ги!
Необходими продукти:
За тестото:
- 1 яйце
- 100 г пудра захар
- 200 г масло
- 250 г брашно
- 50 г какао
- щипка сол
За пълнежа:
- 100 г конфитюр или сладко от кайсии
- За глазурата:
- 300 г натурален шоколад
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете захарта, мекото масло, нарязано на кубчета, брашното, какаото и солта. Добавете яйцето и разбийте с миксер докато се образува топка тесто. Ако омесите тестото на ръка, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
- Разделете тестото на две равни части. Разточете тънко едната част върху набрашнен плот, с помощта на точилка. Изрежете 14 бисквити с ринг с диаметър 5 см. Подредете ги в тава, постлана с хартия за печене. След това направете същото и с останалото тесто. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-12 минути и ги оставете да изстинат.
- Подредете 14 бисквити върху решетка и върху всяка сложете по 1 ч.л. сладко или конфитюр от кайсии. Притиснете с втора бисквита.
- За глазурата нарежете шоколада и го разтопете на водна баня, докато половината от него се разтопи, а останалия все още е в твърдо състояние. Дръпнете от огъня и разбъркайте енергично докато целият шоколад се разтопи. Добавете олиото и разбъркайте.
- Изсипете по 1 пълна супена лъжица шоколад върху бисквитите. Тръснете решетката, за да се разпредели глазурата равномерно. Оставете бисквитите за 10 минути на стайна температура, след това ги охладете в хладилник.
Рецепта от Рудолф ван Веен, 24 kitchen
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
21.04.25 23:52
5404

Вкусни морковени мъфини без захар
21.04.25 23:52
1512

Рецепти за неделния ден: От закуска до вечеря
21.04.25 23:52
3504