Меките и хрупкави кроасани са чудесна основа за фъстъчено масло, шоколад или плодове, а при солени варианти те са пълни с яйца, авокадо и други вкусни съставки.
Нутела и фъстъчено масло
Нарежете бананите, сложете ги в загрят тиган и залейте с малко сладко вино. Увеличете котлона, за да може алкохолът да се изпари. Нарежете кроасаните на две, намажете със слой фъстъчено масло и лешник и подредете парчетата банан.
Кроасан ала чийзкейк
Смесете с миксер крема сиренето, разбитата сметана и пудрата захар, след това добавете череши или някои други плодове и напълнете кроасаните. По желание се поръсва с топинг за сладолед.
Кроасан с бъркани яйца и топено сирене
Нарежете кроасаните наполовина и ги покрийте с горчица, след което подредете няколко парчета шунка, бъркани яйца и топено сирене. Увийте кроасаните във фолио и ги загрейте за кратко във фурната - около осем минути при 200 ° C, докато сиренето се разтопи.
С авокадо и домат
Намачкайте фета сиренето и авокадото с вилица, добавете чили и лайм, ситно нарязан лук, черен пипер и разбъркайте всичко. Нарежете кроасаните наполовина и ги намажете със сместта, след което добавете парченцата домат.
С шунка, сирене и сос бешамел
Нарежете кроасаните наполовина и ги намажете с бешамел, добавете тънко нарязана шунка или прошуто и сирене, което се топи приятно, като гауда. Покрийте готовите сандвичи с фолио и загрейте фурната до 200 ° C, за да се стопи сиренето. Междувременно запържете яйца на очи и сервирайте с кроасаните.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква