
Необходими продукти:
- прясно мляко - 1 1/3 ч.ч.
- яйца - 2 бр. големи
- брашно - 2 ч.ч.
- краве масло - 1/2 ч.ч. разтопено
- захар - 2 с.л.
- сол - 1 щипка
- бакпулвер - 1 п.
- ванилия - 1 п.
Начин на приготвяне:
Взимаме си по-дълбока купа, в нея слагаме първо маслото със захарта и ги разбъркваме с миксера. След това слагаме едно по едно яйцата, като между всяко едно разбъркваме сместа. След като се получи хомогенна смес, добавяме прясното мляко. Отново разбъркваме хубаво, да се смесят продуктите. След млякото добавяме и брашното с прибавените към него бакпулвер, сол и ванилия. Отново разбъркваме сместа за гофрети.
Включваме гофретника да загрее и започваме да печем гофретките.
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита

Как лесно да си приготвим крокети със сирена

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
Акценти




Пожар е изпепелил заведение в Бачково

Пожар пред Окръжна болница, горя бивше заведение



