
Необходими продукти:
- прясно мляко - 1 1/3 ч.ч.
- яйца - 2 бр. големи
- брашно - 2 ч.ч.
- краве масло - 1/2 ч.ч. разтопено
- захар - 2 с.л.
- сол - 1 щипка
- бакпулвер - 1 п.
- ванилия - 1 п.
Начин на приготвяне:
Взимаме си по-дълбока купа, в нея слагаме първо маслото със захарта и ги разбъркваме с миксера. След това слагаме едно по едно яйцата, като между всяко едно разбъркваме сместа. След като се получи хомогенна смес, добавяме прясното мляко. Отново разбъркваме хубаво, да се смесят продуктите. След млякото добавяме и брашното с прибавените към него бакпулвер, сол и ванилия. Отново разбъркваме сместа за гофрети.
Включваме гофретника да загрее и започваме да печем гофретките.
Още от категорията

Как да приготвим торта с маскарпоне и бял шоколад

Напукани сладки с ром и портокал

Солени гофрети от тиквички - идеални за лека вечеря
Акценти




Парламентът прие на първо четене промените в Конституцията



Катастрофа затруднява движението около "Скобелева майка"

Въвеждат 6 нови пътни знака
