Продукти:
- 2 консерви нахут (по 400 г)
- 1 кг тиква (кестенка)
- 100 мл студено пресован зехтин
- 1 глава чесън
- 1 лимон
- 3 с.л. сусамов тахан
- 1/3 ч.л. кимион на зърна
- 1/3 ч.л. пушен червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- гръцки плосък хляб за сервиране
- сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
- Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Сложете я в тава.
- Добавете целите скилидки чесън, 30 мл зехтин и сол на вкус. Разбъркайте и я печете в загрята на 200 градуса фурна, докато омекне и леко се карамелизира.
- Смесете тиквата и чесъна с кимиона, пушения пипер, лимоновия сок, отцедения нахут, тахана, сол и черен пипер на вкус. Пасирайте.
- Налейте и останалия зехтин и отново пасирайте.
- Сервирайте хумуса с препечени питки и сусам.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш
22.12.24 13:47
14605
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар
22.12.24 13:47
13703
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.12.24 13:47
790
Акценти
Километрични опашки към хижа Здравец
22.12.24 13:47
1451
Почина бившият играч на ЦСКА Мартин Дечев
22.12.24 13:47
13163
Втори гребен канал? Не, това е пробивът на Централна гара
22.12.24 13:47
21830