
Продукти:
- 2 консерви нахут (по 400 г)
- 1 кг тиква (кестенка)
- 100 мл студено пресован зехтин
- 1 глава чесън
- 1 лимон
- 3 с.л. сусамов тахан
- 1/3 ч.л. кимион на зърна
- 1/3 ч.л. пушен червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- гръцки плосък хляб за сервиране
- сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
- Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Сложете я в тава.
- Добавете целите скилидки чесън, 30 мл зехтин и сол на вкус. Разбъркайте и я печете в загрята на 200 градуса фурна, докато омекне и леко се карамелизира.
- Смесете тиквата и чесъна с кимиона, пушения пипер, лимоновия сок, отцедения нахут, тахана, сол и черен пипер на вкус. Пасирайте.
- Налейте и останалия зехтин и отново пасирайте.
- Сервирайте хумуса с препечени питки и сусам.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита
13.05.25 10:28
6474

Как лесно да си приготвим крокети със сирена
13.05.25 10:28
5677

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
13.05.25 10:28
5603
Акценти






Нов шеф поема Второ РУ в Пловдив
13.05.25 10:28
23443



Започна кандидатстването за прием в първи клас в Пловдив
13.05.25 10:28
178