Арестуваха агресивен мъж в ЖР Тракия, който нападнал лекарка и полицай. Екшънът се разиграл вчера около 17 часа. Граждани сигнализирали, че на земята в междублоковото пространство  между блок 196 и детска градина „Едгар Бороу“, седи мъж, във видимо неадекватно състояние и отправя заплахи към минувачите.

Пристигналият автопатрул установил самоличността на мъжа- 39-годишен стар познайник на полицията, с множество криминални прояви. На място пристигнал и екип на спешна медицинска помощ. При опит да му бъде извършен преглед, мъжът започнал да се държи агресивно и нанесъл удар с юмрук в лицето на лекарката от екипа.

Мъжът се казва Росен Томов и е известен в уличните среди с прякора „Животното“. Той е  бил незабавно задържан и отведен в ареста. В сградата на районното управление, въпреки поставените белезници, задържаният нанесъл удар с ръцете си в областта на челюстта на съпровождащия го полицейски служител. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Случаят е докладван на Районна прокуратура Пловдив.

Снимка: Илюстративна