"Ще ти разбия главата, ще те убия". Това е крещял 45-годишният агресивен шофьор, който преди дни прояви агресия срещу друг водачка на надлез "Родопи". Жената коментира пред TrafficNews, че е била много изплашена, а сега избягва да шофира. Стана ясно, че шофьорът е с предишна криминална регистрация, отново за агресия. 

“През цялото време псуваше и крещеше "Ще ти разбия главата, ще те убия". Моята приятелка е онкоболна и малко преди този инцидент научи, че трябва да започне химиотерапия, а аз реших да я разсея от тези мисли и да се разходим някъде, но се случи това”, заяви Албена Чавдарова. Към момента агресорът е задържан в Първо РУ-Пловдив и срещу него се води бързо производство за хулиганство при управление на моторно превозно средство.

Първоначално арестът му е бил 24-часов по Закона за МВР. Вчера обаче , след като е бил привлечен в качеството на обвиняем, е бил задържан и за срок до 72 часа по НПК с постановление на наблюдаващия прокурор. Албена разказа пред медията ни за непристойните действия на водача. По думите ѝ тя не си обяснява, защо се е стигнало до тук и категорично отрича да е засичала въпросния.

“Автомобилът на мъжа беше доста далеч от кръстовището, аз правя обратен завой на зелен светофар, изчаквам голямата колона от коли. След това видях , че автомобилите са достатъчно далече и предприех маневрата. Пристроих се в средна лента, така че ако някой от двамата бърза да ме изпревари отляво”, заяви още Чавдарова.

След това тя чува приятелката си да казва, че форсира след автомобила ѝ. “Изпревари ме отдясно, засече ме и натисна рязко спирачките. Слезе от колата, аз успях да вдигна стъклата и да заключа вратите. Опита се да ме удари през люка и тогава счупи едното огледало с двете си ръце. След това тръгнах, но той счупи другото огледало. Блъскаше по вратата ми”, поясни изплашената жена. Тя коментира, че е имало автомобили зад тях, но абсолютно никой не е слязъл да помогне. Албена каза, че досега не ѝ се е случвало такова нещо. “Хората не трябва да си мълчат при подобни ситуации, защото агресията на пътя стана пандемия. Не бива да ни е страх, защото по този начин учим децата си на нещо много брутално по този начин, като прикриваме агресията”, завърши жената. 

Прокуратурата е посочила, че престъплението е извършено с изключителни дързост и цинизъм. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да  внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.