Просякиня заплаши с нож инспектори от Общинска охрана в центъра на Пловдив. Екшънът се разиграл пред голяма верига за дрехи на Главната. Двамата униформени засекли жената да проси на улицата. Тя я предупредили да се махне иначе ще последва глоба от двадесет лева или ще бъде повикана полиция. 

Жената отказала да се подчини на разпоредбите и започнала да крещи. „Ще умрете. Ще ви убия. Дайте ми двадесет лева вие. След работа ще ви причакам и ще ви убия, вас и вашите семейства“, викала тя, като преминаващите приковали погледи в нея.

Наред с това просякинята бръкнала в джоба си, все едно вади нож. За да се предпазят живота си, общинските охранители бързо я хванали за ръцете и я отвели в уличка в страни от Главната. През това време жената продължавала да крещи неистово и да се дърпа.

Наложило се да бъде повикана и полиция. Униформените за минути се отзовали на сигнала и прибрали жената в патрулката. „Няма какво да ми направите”, повтаряла тя на служителите от МВР.

Просякинята била отведена в районното, където прекарала 24 часа. Съставен й бил акт за дребно хулиганство. След задържането й в ареста, тя била откарана в съда.

В залата станало ясно, че жената е майка на пет деца. Тя е родом от Шумен и сама се грижила за хлапетата. Пред магистратите заявила, че нито е обиждала, нито заплашвала както общинските служители, така и полицаите.

Думите й обаче не бяха приети от Районните съдии. Те я наказаха за своеволията с глоба, като размерът й е близък до максималния. Агресивната жена трябва да заплати 300 лева.

Решението не е окончателно.