Жена от Столипиново наруши карантината си, но бе заловена от служители на полицията. При извършена проверка за лице, поставено под карантина, инспекторите  установили, че 23-годишна жена, която е трябвало да бъде на улица „Крайречна” 38 в квартала, не е на посочения адрес.

След оперативно издирвателни мероприятия жената е установена. Образувано е бързо производство. Нарушителката е призована да се яви в районното управление след изтичане на карантинния и срок, за извършване на разпит.

Друга жена пък опита да пробие кордона от полицаи на едно от КПП-тата в Пловдив. В 7,00 часа на 5 април, 30-годишна  при преминаване през обособено КПП на улица «Брезовско шосе»  не спряла на ясно подаден сигнал със стоп палка от полицейски служител. С тези си действия жената е попречила на орган на властта да изпълни своите задължения.

Бързо производство срещу 32 годишен мъж, е започнато от служителите на Трето районно. На 7 април на обособено КПП на Голямоконарско шосе, униформени спрели за проверка лек автомобил  Фолксваген пасат. Водачът, който е от село Звънарка, област Кърджали, бил проверен за употреба на алкохол. Техническото средство отчело 1,87 промила. Нарушителят е задържан в ареста.

Полицейски екип в Хисаря при проверка на лек автомобил «Фолксваген голф» установил и задържал в ареста водача му, управлявал чуждо МПС под въздействие на наркотични вещества. В хода на работа по линия пътен контрол около 14 часа на 6 април в близост до село Песнопой, униформени проверили 30 годишен руски гражданин управлявал МПС, регистрирано на името на 52 годишна жена от Свеленград. Мъжът, имал разрешение за постоянно пребиваване в България с настоящ адрес в село Мезек, община Свиленград. Драг чек тестът, направен по надлежния ред реагирал на "ТНС".