Криминално проявеният Джамал днес се изправи пред съда в Пловдив, заради това, че преди две години в пазарджишкия затвор  се е заканил с убийство на служител от съдебна охрана.  

До там се е стигнало, след като пострадалият Найден в деня на случката е бил включен в конвоен наряд, който трябвало да откара подсъдимия от затвора в Пазарджик до затвора в град София. В стаята за проверка на багаж, пострадалият забелязал, че Джамал носи сака си с голямо усилие и след проверка за теглото му установил, че надвишава позволените 10 кг. за конвой. Пострадалият Найден казал на подсъдимия да редуцира багажа си,  което ядосало Джамал и той яростно започнал да крещи, ръкомахал с ръце, обиждал, започнал да хвърля предмети, които вадел от сака си. Накрая се обърнал към надзирателя и му заявил, че ще го ликвидила.  

Днес Джамал се изправи пред Районният съд Пловдив, като ход на делото се даде с разпит на свидетели по случилото се. Първи започна да разказва Николай Ненков, който работи в районното в родния град на обвиняемият- Пещера. 

Познавам  подсъдимия. Знам, че е от град Пещера. Разговарял съм с майка му преди време, за да му изготвя характеристика . От 1999 години той е нарушавал многократно закона за кражби, грабежи . Чувал съм , че е избухлив и агресивен е и се движи с криминално проявени лица”, разказа Ненков. 

Следващият разпитан беше Павел Михайлов, който е колега на частния обвинител.  

Познавам подсъдимия. Познавам и частния обвинител Найден, работим в съдебна охрана . По принцип затворниците имат право на багаж от 10кг без право на техника.  Имаме си везна, мерим го и ако надвишава определените килограми арестувания сам трябва да си редуцира. Няма как да го пуснем с над 10кг . С обвиняемия Джамал имаше проблем . На 25 май 2020 година съдебна охрана прецени ,че багажа е много. Когато го примерихме той беше над 30 кг и трябваше да се редуцира”, разказа колегата на Найден.

Главният надзирател  Стоимен Кузев беше последният разпитан свидетел. Той потвърди разказа на колегата за определените килограми на багажа и каза, че също не свидетел на случилото се в стаята, но е бил дежурен и знае за случката. 

Пострадалият  изиска от районната прокуратура да направи справка в пазарджишкият затвор, за това дали Джамал е разрушавал имущество на затвора и дали е отправял заплахи над друг колега “Причината да изисквам това е , за да си представите какво е държанието на обвиняемия”, добави Найден. 

Съдът реши, че делото не е изяснено. Причината за това е ,че един от главните свидетели не се е явил поради здравословни причини. Магистратите приеха искането на частния обвинител и ще бъде проведена проверка в пазарджишкия затвор относно обвиняемия. Така делото беше отложено за средата на юни.