ВКС потвърди присъдата на Емил Димов, който наръга многократно свой съсед в Кючука. 34-годишният пловдивчанин ще лежи в затвора 6 години. Пловдивският окръжен съд го е осъдил да плати  и обезщетение от 10 000 лева за причинени неимуществени вреди на пострадалия Мирослав.

Емил и пострадалият Мирослав, на 36 години били съседи в жилищен блок в Пловдив. На 21 август 2016 година Димов бил употребил алкохол и се бил събрал с други живеещи във входа, като им обяснявал за стар случай със запален автомобил на неговия баща.

Покрай него минала дъщерята на пострадалия, която била свидетел по делото. Обвиняемият Емил  казал на жената да предаде на баща си, че „където го види, там ще го убие“. Тя се обадила на баща си, а Емил взел телефона и продължил със заканите. Той казал: „Ще те утрепя, не съм виновен аз за това, че са ви викали в районното, за да свидетелствате по случая със запалената кола“. Пострадалият Мирослав слязъл пред блока.

Димов извадил сгъваем нож и замахнал към него, но не успял да го нарани. Малко по-късно Емил отишъл пред жилището на пострадалия и започвал да блъска по входната врата, като повтарял: „Ще ви заколя, ще те разпоря, ще те убия“. Мирослав и негови близки се опитвали да предотвратят спора.

Мирослав взел дървена летва, за да се предпази. Емил тръгнал по стълбището и когато се озовал в непосредствена близост до Мирослав, му нанесъл няколко удара с ножа в областта на корема, челото, лявата гръдна половина, дясното бедро  и др.

По време на едно от заседанията Димов заяви, че той е жертвата, а не Мирослав.  В деня на инцидента последният нападнал Емил с летва. За да се защити, той извадил джобно ножче и наръгал Мирослав. След това отново побягнал. 

Още от съдебната сага може да видите ТУК: 

Бой в Кючука! Мъж нападна съсед с летва, той го наръга - съдят сеЗапис от телефон 112 разкрива подробности около кървавия инцидент

Касапинът Емил от Кючука се изправя пред съда, грози го до 20 години затворМъжът нападнал своя съсед заради момиче