32-годишният Емил Димов, който направил опит умишлено да умъртви свой съсед преди повече от година, се изправя пред съда.

Обвиняемият Емил и пострадалият Мирослав, който е на 36 години, били съседи в жилищен блок в Пловдив. На 21 август 2016 г. обвиняемият  бил употребил алкохол, като се събрал с други живеещи във входа. Той им обяснявал за стар случай със запален автомобил на неговия баща.

Покрай него минала дъщерята на пострадалия, която била свидетел по делото. Обвиняемият казал на жената да предаде на баща си, че „където го види, там ще го убие“. Тя се обадила на баща си, а Емил взел телефона и продължил със заканите. Той казал: „Ще те утрепя, не съм виновен аз за това, че са ви викали в районното, за да свидетелствате по случая със запалената кола“. Пострадалият Мирослав слязъл пред блока.

Обвиняемият извадил сгъваем нож и замахнал към него, но не успял да го нарани. Малко по-късно Емил отишъл пред жилището на пострадалия и започвал да блъска по входната врата, като повтарял: „Ще ви заколя, ще те разпоря, ще те убия“. Мирослав и негови близки се опитвали да предотвратят спора.

Мирослав взел дървена летва, за да се предпази. Емил тръгнал по стълбището и когато се озовал в непосредствена близост до Мирослав, му нанесъл няколко удара с ножа в областта на корема, челото, лявата гръдна половина, дясното бедро  и др.

Пострадалият веднага е бил откаран в болница с прободни рани в областта на корема, гърдите и главата. Той е бил без опасност за живота, а след обработка на раните е бил пуснат за домашно лечение.

Емил Димов бяга, но малко по-късно е задържан. При ареста му е установено, че е употребил алкохол и наркотични вещества.

Обвиняемият често е вдигал скандали в квартала. Димов е осъждан за опит за грабеж.

Емил е с взета мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Емил Димов е обвинен, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.