Двама дилъри от Пловдив се озоваха зад решетките след специализирана полицейска акция за разкриване, предотвратяване и пресичане разпространението и притежанието на наркотични вещества.

В ареста за притежание на наркотици е задържан 49-годишен, криминално проявен мъж. При извършена проверка в дома му на улица "Джебел" са открити и иззети 51 броя найлонови пликчета завързани на възел в единия край, съдържащи зелена листна маса.

От извършената химична справка е установено, че откритото психоактивно вещество е бонзай. Наркотикът от групата на синтетичните канабиноиди и е с тегло 4,84 гр. Лицето е задържано за срок до 24 часа, а по случая е започнато бързо производство за престъпление. 

В сутрешните часове на 21 юли на бул. "Васил Априлов", служители на Второ РУ, пък са задържали 47-годишен пловдивчанин в момент на продажба на метадон. При последвало претърсване от дома на мъжа на ул. "Киев" са иззети полиетиленови вързопи съдържащи наркотичното вещество пинака с тегло 0,29 гр и стъклени шишета с метадон хидрохлорид - 68 мл. Извършителят на престъплението е задържан за срок до 24 часа, а по- късно е приведен в "ОЗ" ИН Пловдив. По описа на управлението е започнато  бързо производство. 

В хода на работа по работа по линия разпространение на наркотични вещества на територията на гр. Сопот е извършена проверка на 18 годишен младеж. При личен обиск от младия мъж е иззета марихуана с тегло 0,373 гр. По случая е започнато бързо производство.