18-годишният Димитър Барачков от Механотехникума е мотористът, което загина снощи в Брестник, научи TrafficNews.bg. Снощи около 21.30 часа е било получено съобщение за  катастрофа на ул. “Александър Стамболийски” в селото. По  данни на полицията  мотопед, управляван от 18-годишен неправоспособен водач, удря движещия се по улицата 19-годишен пешеходец от същото село, след което моториста губи контрол над МПС-то и пада на пътното платно. Водачът е починал на място, другия младеж е откаран в болница с опасност за живота. 

В Брестник обаче разказват съвсем различна версия за инцидента. Според приятели на загиналото момче, друг моторист е засякъл пътя на Барачков. Той се е опитал за избегне удара, кривнал в страни, но моторът му поднесъл на опесъчен участък и загубил равновесие. При падането, момчето си ударило главата в бордюра , а ударът се оказал фатален. 

Другото пострадало момче е 17-годишния Ивайло М. Той е в болница с опасност за живота. Има тежка черепно-мозъчна травма и счупен десен крак. 

Приятелите на Димитър са потресени от ненавременната му смърт. догодина той е трябвало да бъде абитуриент. Ученикът е карал мотора си без книжка, а самата машина също е била без регистрационни номера. В селото се говори, че другото момче също е било с мотор, но той е бил прибран , преди да дойде полиция. 



TrafficNews.bg