Старият познайник на полицията и криминално проявен мъж, известен като чичо Кольо Селския, вече е в ареста за серия посегателства в Пловдив.

Той е на 61 години и е с многократни осъждания за кражби. При съвместно разследване от служители на Първо и Второ районни управление към момента са събрани доказателства, че той е задигнал три велосипеда, оставени на междуетажни площадки в жилищни сгради на ул. „Димитър Талев“, ул. „Колхида“ и бул. „Пещерско шосе“. От незаключен апартамент на последния адрес мъжът е отнел и мобилен телефон.

Припомняме, че за грабежа на бул. "Пещерско шосе" сигнализира наша читателка, която е една от потърпевшите, а камери заснеха образа на 61-годишния пловдивчанин. 

Виждали ли сте този мъж? Нахлу в жилищна сграда в "Смирненски", задигна колело и iPhoneКражбите той е направил тази сутрин на бул. "Пещерско шосе" срещу болница Пълмед

Няколко минути, след като показахме лицето на крадеца, наши читатели се свързаха с нас, за да разкрият самоличността му.

Кольо – Селския е бездомник, обитаващ района около булевард „Марица – Юг”, а препитанието му е свързано предимно с кражби. Той е загубил всичкото си имущество в хазарт, като продължавал да ходи по игралните зали.

„Краде всичко, което не е заковано или завинтено”, сподели наш читател.

Мъжът е задържан за 72 часа. Работата по установяване на съпричастността му и към други подобни кражби на територията на града продължава.

За минути: Пловдивчани разкриха мъжа, задигнал колело и iPhone в СмирненскиКольо Селския е стар познайник на полицията, задигал "всичко незавинтено и заковано"