Софийският районен съд гледа мярката на Валиумния изнасилвач Йохан Стелингверф. Нидерландецът е под домашен арест в апартамент, който е под наем. На днешното заседание магистратите решават дали Стелингверф ще остане под домашен арест или ще му бъде наложена мярка "Задържане под стража", поискана от покуратурата. Тя уточни, че съществува опасност обвиняемият да извърши друго престъпление. За обвинението, което е повдигнато се предвиждат от 2 до 8 години лишаване от свобода.

В началото на мярката стана ясно, че обвиняемия не е осъждан, а пред магистратите Йохан уточни, че се занимава с туризъм и сделки с недвижими имоти. "Ваша чест, оказах пълно съдействие на полицията. При всички направени проверки в дома ми, докато бях под домашен арест, аз отварях вратата. Не съм се укривал и не съм напускал апартамента си. Съдът ми гласува доверие и ме пусна под домашен арест, аз оправдах това доверие. Моля ви за същото" - с тези думи се обърна Стелингверф към магистратите.

Защитата на Стелингверф, не се съгласи с обвиненията на прокуратурата и помоли да бъде отхвърлено искането за задържане под стража. Адвокатите представляващи обвиняемия изказаха мнение, че разпита на пострадалата наподобява еротичен разказ на шестокласничка.

"Преди всичко искам да докажа моята невинност и ще спазвам домашния арест, даказах го през изминалите две седмици. Второто нещо, което искам да кажа е че през 7-те дни в които бях в арест аз бях тормозен и малтретиран"  Адвокатите подкрепиха думите на Йохан, като уточниха, че за тормоза в ареста има доказателства. След 10 минутна почивка съда ще вземе решение.

Нови обвинения за валиумния изнасилвач, след като го върнаха в дома муСтелингверф продължава да отрича за бруталното изнасилване

Жертвата на Валиумния изнасилвач проговори: Мислех, че ще ме убиеИзглеждаше мил човек, каза ми че е гей, спомня си столичанката