Операцията по търсене на изчезналия мъж във водите на река Марица продължава, видя репортер на TrafficNews. Скоро ще изтекат критичните 24 часа от началото на издирването на 42-годишен мъж. Според неговите млади спътници, той е паднал във водата, крещял за помощ, но течението го отнесло.

Към този част служители на сектор „Специализирани оперативни дейности“ към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Пловдив претърсват целия периметър от Водната палата, в близост до която мъжът изчезва, до моста на Адата.

Водолази претърсват целия район около острова. Извършват се и дейности по косене на малките острови и земни участъци в района на коритото на реката, за да се увеличи видимостта и да се провери всеки храст в района. 

Към този момент няма следа от мъжа, съобщи за TrafficNews говорителят на пловдивската пожарна Цвятко Дешев. Операцията обаче продължава.

Припомняме, че сигналът за изчезването на мъжа е подаден около 18:30 часа в неделя. На място са пристигнали служители от 4 РУ, предприети са и незабавни действия от спасителен екип на РДПБЗН. Акцията обаче бе прекратена малко след 21 часа, тъй като тъмнината не позволяваше дейностите да продължат.

Според информацията до момента мъжът е бил на брега заедно с 15-годишно момче и 26-годишен мъж, който е отведен в полицията за разпит. На местопроизшествието са открити две бутилки алкохол и таблетки ксанакс.

Към този час се предполага, че мъжът се е удавил, ала все още няма намерено нито тялото му, нито следа от него.