Болен заседател отложи делото за жестокото убийство на 21-годишната Красимира Куковска в село Бегово.

Днес Любомир Петров, който е обвинен за престъплението отново се изправи пред магистратите, но ход на заседанието не беше даден. Причината за това е, че един от съдебните заседатели е съобщил тази сутрин, че е с вирусно заболяване и няма да може да присъства. Така разпоредителното заседание бе насрочено за 1 април.

На днешното заседание в Окръжен Съд-Пловдив трябваше да стане ясно дали обвиненият в убийство Любомир ще признае вината си, или ще отрече и процесът ще протече по общия ред. 

Припомняме, че жестокото престъпление бе извършено на 11 септември 2020 година в пловдивското село Бегово. Петров е обвинен, че е извършил предумишлено убийство в условията на домашно насилие.

Първоначалната версия бе, че младата жена сама е сложила край на живота си с ловна пушка. В последствие обаче разследващите са установили множество несъответствия между показанията, дадени от Петров и фактическата обстановка. 

Версия "убийство"! Полицията задържа съпруга на 21-годишната КрасимираМайката на две деца бе открита мъртва в дома си на 11 септември

Както TrafficNews съобщи, нов мъж в живота на Красимира е в основата на убийството. Агресията на Любомир била яростна, след като съпругата му го изгонила три дни преди да я простреля.

Той е бил подложен и на детектор на лъжата. Полиграфът е показал, че мъжът лъже относно съпричастността му към убийството на Красимира.

Любомир, застрелял хладнокръвно жена си край Пловдив, се изправя пред съда21-годишната Красимира беше убита в пловдивското село Бегово

За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.