Напълно унищожена е колата, пламнала в петък в Кършияка.  Както TrafficNews.bg съобщи, огънят избухнал около 3.30 сутринта на паркинг през жилищен блок на булевард „Васил Априлов“ 148. Пожарът е засегнал още три превозни средства, паркирани в съседство.

Пожарът в Кършияка унищожил напълно една кола и засегнал още триПожарникарите успели да спасят осем автомобила, паркирани на паркинга

Благодарение на бързата реакция на огнеборците са спасени още 8 коли на паркинга.

Вече втори ден изпепеленото превозно средство седи пред блока. То е изгоряло до основи. Колата е последен модел мерцедес Е класа. Немското возило е собственост на млад мъж, живеещ в блока до паркинга, научи TrafficNews.bg. Според жители в квартала, палежът е умишлен, тъй като автомобилът е нов и е малко вероятно да настъпи късо съединение по инсталацията.

Разследващите все още работят по всички версии, като официална такава не се съобщава.

Два дни по-рано, отново в район „Северен” друга кола пламна посред нощ. Ауди е било запалено на улица „Васил Левски”. Инцидентът е настъпил минути след 2 часа през нощта. Автомобилът е собственост на 42- годишена пловдивчанка.

След намесата на пожарникарите е установено, че щетите са предимно по лявата част на превозното средство.

Ауди избухна в пламъци в КършиякаАвтомобилът е собственост на 45-годишен мъж

Седмицата бе белязана и от още един опит за палеж. Мерцедес, собственост на таксиметровия бос Йордан Йорданов, бе залят с бензин и запален. Заради влажното време огънят не е успял да се засегне цялото возило, а само гумата, част от калника и предната броня.

Според потърпевшият, автомобилът му е запален умишлено с цел сплашване, причината – разчистване на бизнес отношения.

Още по случая може да видите ТУК:

Подпалиха колата на пловдивски таксиметров бос, било за отмъщение СНИМКИ и ВИДЕОЙорданов твърди, че поръчката е дошла от бившата му и Балимеза