Пешеходец беше блъснат до Търговската гимназия в Пловдив, съобщи читател на TrafficNews.bg

Инцидентът е станал в късния следобед. автомобилът е управляван от шофьорка. Линейка е откарала пострадалия в болница и се очаква информация за неговото състояние. На място има екип на полицията, а по бул. "Руски" в посока Централна гара се е образувало задръстване. 

През последната седмица няма ден, в който в Пловдив и региона да не е станал пътен инцидент с пострадали. 

Вчера на пътя Пловдив и Пазарджик беше убито 8-годишно момче, което пресичаше пътното платно - ВИДЕО вижте ТУК

Излезе и статистика, според която регионът на Пловдив  е на едно от челните места в страната по пътно транспортни произшествия със загинали или тежко ранени.

"Нареждаме се веднага след София град и останалите големи областни центрове в България, а през последните години, особено през 2015 -та травматизмът при инцидентите по пътищата се увеличи и достигна високите стойности от 2008 година",съобщи инспектор Ботьо Гиргинов от КАТ „Пътна полиция” – Пловдив. 

По думите му, от началото на годината до вчера - 6 юли, на територията на областта са възникнали 508 тежки ПТП-та с 43-ма загинали и 659 ранени, както и над 4000 пътно транспортни произшествия с материални щети. 

Според инспектор Гиргинов, основните причини за тежките инциденти по пътищата са несъобразената скорост, отнемането на предимство, навлизането в насрещно движение, неправилното изпреварване, неспазването на дистанция и употребата на алкохол. В тази насока са и мерките, които предприемат органите на полицията. 

"В унисон с обществените и граждански изисквания за осъществяването на контрол, ежедневно в светлата и тъмната част на денонощието се извършват специализиране полицейски операции на територията на областта", подчерта   Ботьо Гиргинов. 

"Насочваме вниманието и към по-малките населени места, където факторът познанство между хората и полицейските служители играе все още голяма роля върху осъществяването на контрола, като изнасяме полицейски патрули по тези места", разказа още инспекторът от КАТ „Пътна полиция” – Пловдив.

 TrafficNews.bg