Изминаха година и два месеца от жестокото убийство на 21-годишната Красимира Куковска от село Бегово. За това престъпление е арестуван съпругът й Любомир Петров, с когото жената е била разделена и в обтегнати отношения.

Само преди дни Петров за пореден път е пожелал да излезе от ареста, но магистратите са порязали желанията му. Има ли опасност Любомир да бъде пуснат от ареста?

Остават четири месеца до изтичане на законовия период, в който Петров може да бъде с наложена мярка „задържане под стража” без да му е повдигнато обвинение. Преди дни е станало ясно, че разследването е приключило и предстои да бъдат предявени материалите по случая на защитата и обвиняемия Любомир Петров.

Все нови и нови факти изплуват по случая. Оказва се, че жертвата – Красимира е планувала покушение спрямо съпруга си. Тя е възнамерявала да убие Любомир, застрелвайки го със същата пушка, с която самата тя е умъртвена.

Това е станало ясно по време на заседанието в Апелативен съд във вторник. Защитата на Любомир е посочила част от показанията на мъжа, с който Красимира е имала любовни отношение през последните месеци. Той е заявил, че 21-годишната му е споделяла за намеренията си, както и се е допитвала до него дали да го направи.

Сред защитната теза на адвокатите на Любомир е, че Красимира сама се е застреляла. За това те се обосновали с изготвените експертизи и разиграния следствен експеримент.

„Пред Вас е и следствен експеримент със снимки и статист, който показва различните варианти и считам, че по- близко, тъй като експертите не дават с точност, а разсъждават върху различни варианти, е именно това, че пушката е била перпендикулярно, че пострадалата е била в право състояние и е налично самонаряването. Този извод се подкрепя и от ДНК експертизата, която е направена в началото на разследването и която казва, че единствено по сачмите в кутийката, където се съхранявани същите, има единствено и само
ДНК материал от пострадалата. Което говори, че тя единствена е пипала въпросните сачми, с които, според нас, е самопрострелването „, заявил пред магистратите един от защитниците на Петров.

Адвокатите също са настояли за по-лека мярка за неотклонение, тъй като според тях няма доказателства Любомир да се укрие или да извърши друго престъпление.

„Експертите в експертизата казват, че приемат за възможен механизъм при опит за изтегляне на цевта на пушката от пострадалата и произвеждане на изстрел в тази поза, и това са го извели по имперично в търсене на възможности за варианти. Дори и да приемете това като основен механизъм за извършване на деянието, то не говори на чл. 116 категорично. Да, може да говори на чл. 122, каквото е първоначалното обвинение, но категорично не говори на чл. 116, за да търпи нашият подзащитен такава тежка мярка”, е подчертал защитникът.

В съдебна зала Любомир е поискал да излезе от ареста, тъй като му липсвали децата. Той е заявил, че много обича жена си и че съжалява, без да конкретизира за какво.

И въпреки молбите и стремежите за свобода, магистратите върнаха обратно в килиите Любомир.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента веществени, писмени и гласни доказателства, от направените експертизи по делото, изключват версията пострадалата сама да се е простреляла и приемат, че остава непроменено обоснованото подозрение, че Любомир е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен.

Съдът счита, че продължава да съществува опасност, при по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“, Петров да извърши престъпление.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Припомняме, че Красимира  бе открита мъртва в село Бегово на 11 септември. Съпругът на 21- годишната майка - Любомир Петров бе задържан на 18 септември. Първоначалната версия бе, че младата жена сама е сложила край на живота си с ловна пушка. В последствие обаче разследващите са установили множество несъответствия между показанията, дадени от Петров и фактическата обстановка. Семейството е имало две невръстни деца. Красимира и Любомир живеели заедно от няколко години, но напоследък отношенията между двамата били изострени. Според близки на двойката седмица преди трагедията, двамата се били разделили. 

В последствие спрямо Любомир бе повдигнато обвинение в убийство по непредпазливост. Сега обаче са налице нови доказателства, че 20-годишният мъж хладнокръвно и умишлено е убил майката на децата му. Той е привлечен по нови обвинения, а именно за престъпление по член 116 от НК. Оказва се, че според разследващите се касае за жестокост при отнемане на живота на жената, тъй като има доказателства за системно домашно насили от страна на 20-годишния мъж към половинката му.

Нови обвинения за Любомир, обвинен в убийството на Красимира край Пловдив! Действал умишлено и жестоко

Оказва се, че точно след убийството, Любомир е заличил и следите си по пушката. Той е избърсал и преместил. По време на разследването обаче, по кутията със сачмите са намерени негови следи, както и такива от майка му и самата Красимира.

Прегледани били видео камерите в съседство на имота на майката с две деца. На кадрите се виждат действията на Петров – как прескача оградата и влиза през задния вход. Припомняме, че седмица преди инцидента Любомир е бил изгонен от дома на Красимира. Последната била заключила вратата, а ключа оставен в бравата.

Малко след първото проникване, Любомир е напуснал къщата и започнал да я обикаля, като в същото време е звънял на 112. 

Както TrafficNews съобщи, нов мъж в живота на Красимира е в основата на убийството. Агресията на Петров била яростна, след като съпругата му го изгонила три дни преди да я простреля.

Любомир е бил подложен и на детектор на лъжата. Полиграфът е показал, че мъжът лъже относно съпричастността му към убийството на Красимира.

Друг мъж в основата на убийството на Красимира край Пловдив, Любомир я подслушвал с дни