Преди седем години и половина , на 17 август 2007 година Огнян Харизанов е разстрелян пред очите на семейството си. Пловдивчанинът, когото приятелите наричат Лудия,  е заедно със семейството си на семейната вила на Студенец и прави барбекю. Стрелецът е скрит зад един бор, на 23 метра от вилата. Стрелял е с ловна пушка и сачми “13 нули”. 8 от тях са попаднали в гърдите на Харизанов. Мъжът издъхва на път за болницата. Мотивите за убийството тънат в мистерия, но слуховете се въртят около провалена пратка кокаин от Пуерто Рико за Западна Европа.

Това бе и последното поръчково убийство извършено в областта през последните 10 години. До вчера- когато показно бе екзекутиран бизнесменът Димитър Стоянов. Съвпаденията между двете престъпления далеч не приключват само с прякорите на двамата мъже. Двамата завършват живота си на една и съща възраст, убити са с ловна пушка , а килърите използват забранените със закон сачми 13 нули. Единствената разлика е, че при убийството на Огнян убиецът е на разстояние двайсетина метра. Според опитни ловци обаче за средно добър стрелец при този дистанция попаденията са сигурни почти на 100 процента. 

Всъщност това са единствените две поръчкови убийства в пловдивска област през последните 25 години, в които убийците използват ловно оръжие. 

Убийството на Харизанов бе обявено за разкрито преди няколко месеца. Обвинение е повдигнато срещу Божидар Атанасов.  За него вече се знае, че е изпълнил една “мокра поръчка” и е ликвидирал митничаря Дребчев. Бащата на Харизанов обаче не вярва, че убиецът е Божидар Атанасов.

Въпреки легендите за богатството на Огнян Харизанов, родителите му живеят на ръба на мизерията. След погребението  бащата на Харизанов е подложен на системен тормоз. Всички търсят митичните авоари на Харизанов. Така и не ги намират. 

TrafficNews.bg