Пловдивският предприемач Румен Рончев, хванат с наркотици от турските власти в района на Одрин, дълго време е бил следен. Имало информация, че той пласира дрога за и от Турция, научи TrafficNews.

Припомняме, че Рончев бе задържан на 5 септември. В камион на бизнесмена, натоварен със стока, турската полиция е открила 28 кг марихуана. Цената на намереното количество е близо 300 000 евро. 

Оказва се, че пловдивският транспортен бос е бил следен от дълго време, след постъпила информация, че камионите му са замесени в трафик на дрога. Така в началото на септември е бил изпратен сигнал за нова пратка. ТИР-ът на Рончев е влязъл в Турция и малко след границата спрян. Направена е била щателна проверка, както и обиск. Така бива намерена дрогата.

Камионът е регистриран на една от фирмите на Рончев. Турските полицаи накарали водачът да се обади на шефа си и да го уведоми, че превозното средство се е развалило.

Така и станало – след проведения разговор, Румен Рончев потегля към южната ни съседка. Там обаче го очаква капан. Още при доближаването му до камиона, бизнесменът е бил закопчан.

Румен Рончев е задържан от турските власти, ще бъде съден за трафик на наркотициЗаконът предвижда до 15 години затвор

От тогава той е в ареста. Зад решетките е и шофьорът на камионът. Наши източници разкриха, че това не е първият курс на камионите, в които е превозван наркотик.

Все още няма официална информация дали е стартирало разследване и у нас за организиран канал за трафик на дрога. От 5 септември бизнесменът не е допускан до телефон или друго средство за комуникация.

Ако бъде признат за виновен Рончев може да получи до 15 години затвор, който да изтърпи в Турция.

Това няма да е първата присъда на бизнесмена. Той бе признат за виновен заедно с любовницата си – Миглена Каканашева, за обсебване на лек автомобил – Мерцедес.

В края на септември 2018 година Каканашева обяви за откраднат джипа си марка "Мерцедес G350".  По време на разследването криминалистите се натъкнали на доста противоречиви и подозрителни факти. Така вместо кражба на кола, се оказало, че разследват измама. В нея се оказали замесени както братовчедът на Мегз - Петър Лесов, така и модната принцеса и новото й гадже – Румен Рончев. Тримата бяха арестувани дни след Нова година. Рончев прекара месеци наред в ареста, а Каканашева и братовчед й бяха освободени срещу 10 хиляди лева.

На 15 септември магистратите сложиха край на сагата с откраднатото кубче след сделка с прокуратурата. Три години условно с 5 години изпитателен срок получи Румен Рончев. 

След ареста на Рончев, бизнесът му претърпя и продължава да търпи сериозни загуби. В началото на август ЧСИ пусна на търг част от недвижимото имущество на бизнесмена. Става въпрос за парцел и постройка на него, намиращ се до фирмената база в Шекер махала.

 В края на февруари камионите на бизнесмена бяха конфискувани и пуснати на публична продан с цена надхвърляща 272 хиляди лева. Причината да се изземат превозните средства, основен доход на транспортния бос, бяха предмет на обезпечение.

Междувременно сметките на двете фирми на Рончев - „Ню Транс Груп” и  „Розова Долина” са запорирани, а причината е задължения към банки и кредитори. Дължимата сума е близо 800 хиляди лева.

За втори път: ЧСИ конфискува имот на Румен Рончев, пусна го на търг