41-годишен турист от Беларус превърна хотела си в Слънчев бряг в нарколаборатория, пише „Телеграф”. Ченгетата усетили нещо преди два дни и влезли в дирите на Вячеслав Енпоненко след оперативен сигнал от бдителен гражданин. Те се шашнали, когато посетили хотела и видели от терасите на комплекса в Слънчев бряг има саксии, уж с цветя, но всъщност с марихуана. Апартаментите, които притежава от две години белорусинът в българския туристически комплекс, се оказали подходящи за отглеждането на трева.

След като нещата потръгнали, Енпоненко наел още два апартамента и започнал да развива бурна „селскостопанска” дейност. Така например в душ-кабината на единия от апартаментите имало няколко саксии и растения с височина над метър. По терасите били наслагани кашпи с марихуана

Според полицаи, Вячеслав придобил собственост у нас и започнал ад идва всяка година. Той нямал семейство, обичал проститутките. Вероятно е продавал част от произвежданата трева, за да поддържа висок стандарт.

Белорусинът бил арестуван в момента, когато влязъл в една от нарколабораториите си. Той упорито отказвал да е вършил нещо нередно, а твърдял, че е искал само да украси жилищата си. В момента е задържан за 24 часа и очаква да му бъде повдигнато обвинение.

Още новини може да видите ТУК

TrafficNews.bg