Три непълнолетни момчета са били задържани, след като задигнали лек автомобил от село Горна Малина.

Децата са на 13, 14 и 15 годишна възраст и откраднали колата, "за да се повозят".

По информация на ОДМВР-София, вчера около 10 сутринта, е подаден сигнал от жител на селото, според който колата му с марка "Фолксваген Пасат" е била открадната за времето от полунощ до около 8:30 ч. на следващия ден.

Веднага след получаването на сигнала криминалистите предприели бързи оперативно- издирвателни действия, в хода на които открили колата, заключена и изоставена в землището на село Белопопци.

Малко по-късно са били установени и извършителите на криминалното деяние. Двама от тях били от село Горна Малина, а другото момче - от Бергово.

Пред униформените непълнолетните признали, че са взели чуждата кола, за да се повозят и да се приберат безопасно през нощта до селото си. Ключът на автомобила бил открит в полето, където тримата го захвърлили след края на пътуването си.

В автомобила полицаите открили радиокасетофон, за който бързо разкрили, че младежите са откраднали от друг отключен автомобил в Горна Малина. Тримата са задържани за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.