Трима апаши са хванати само за 24 часа в Пловдив и региона – първият обрал магазин, вторият лекарски кабинет, а третият се опитал да претараши вендинг апарат за плюшени играчки.

Първият крадец е от Хасково, а пловдивската полиция тръгнала по дирите му в  края на месец след сигнал за откраднати два мобилни телефона и близо 200 лева от магазин на бул. „Руски“.  След разследване е установен и авторът - 27-годишен жител на Хасково, известен за подобни посегателства и осъждан.

Вторият в ареста е 53-годишен мъж, обрал лекарски кабинет под тепетата. Според събраните при разследването доказателства, в периода 16-21 май мъжът влязъл в помещението чрез отключване и задигнал около 200 лева и други вещи.

Третият апаш пък е хванат в момент на кражбата. Около 1 часа вчера на тел. 112 било съобщено за мъж със съмнително поведение край вендинг апарат за плюшени играчки на пл. „Акад. Николай Хайтов“. Пристигналият незабавно на място екип на районното управление заловил 45-годишен асеновградчанин с откраднати над 20 играчки. Срещу него е започнато бързо производство.