Двама души загинаха при пожар в пловдивското село Белащица. Комшиите на загиналите майка и син ги определиха като добри хора. От съседите научихме, че Ламбо е бил пенсионер по болест. За загиналите са се грижили предимно зет им и дъщеря им.

Бяха добри хора. Баба Христина и синът и Ламбо. Няма място за коментари, това е такава трагедия, че на никой да не се случва.Той беше болен синът. Ходи само да взима по един хляб, иначе зет им ги обслужва и дъщеря им. Те са пенсионери хора. Той е пенсионер по болест, цял живот”, разказа жител на селото пред наш репортер.

Просто се е запалило нещо и са загинали хората, няма какво да ви кажа друго”, коментира друг човек от Белащица.

Видяхме линейки и коли на съдебна медицина и днес от фейсбук разбрахме за трагедията. Не е приятно със сигурност. Това нещо просто е голяма трагедия, за съжаление”, сподели друг мъж от мястото на инцидента.

Припомняме, че инцидентът стана вчера около 9.20 часа сутринта. Огънят е избухнал в къщата на 82-годишната жена и 60-годишния й син. На място екипи на полицията и пожарната са установиха, че пламъците са се появили през нощта и сами са изгаснали. В къщата са открили тялото на мъжа, а жената е починала по-късно в болницата. Причините за пожара все още се изясняват.