Двамата наркотрафиканти, задържани със 103 кг хероин,  обжалват присъдите си пред плодивския Апелативен съд утре.  Делото е образувано по протест на Окръжна прокуратура - Хасково и жалби на подсъдимите Надо Надов и Георги Спасов. Днес обаче пред магистратите бе докаран само Надо Надов. Вторият обвиняем - Георги Спасов е избягал веднага след като е получил първоинстанционната си присъда. 59-годишният мъж в момента се издирва.

Защо още тогава не е била променена мярката му за неотклонение, на този етап няма отговор. 

Припомняме, че на 20 юли 2014 година на ГКПП Капитан Андреево в тайник в ремарке на камион, натоварен с прежда, е открито голямо количество наркотик. Камионът е влязъл от Турция.  При последвала операция на ДАНС в София бяха задържани Спасов и Тодоров по прякор Дългия. Според изнесената информация от разследващите преди 4 г. ставало въпрос за канал за трафик на големи количества наркотични вещества, основно хероин, през Турция и България към страни от Западна Европа. Участниците в групата са използвали за прикритие легални транспортни услуги за превоз на товари от и към Близкия Изток.

Наложените им наказания на Хасковския окръжен съд са 16 г. затвор и 220 000 лв. глоба за 59-годишния Спасов, 15 г. затвор за 62-годишния Надов и 200 000 лв. парична санкция. По случая бе оправдан 52-годишният Николай Тодоров, който е бивш лекар на националния отбор по бокс.

Цената на заловената дрога е 9 296 000 лева.

По време на заседанието бе разпитан един от митничарите, който заяви, че камионът е бил шофиран от Надов. Системата е отчела риск и транспортното средство спряно. При претърсване са били открити наркотичните вещества и последвала акция на ДАНС.

Поради липсата на останалите свидетели, заседанието бе отложено за края на месец април.