Босненският шофьор, който бе задържан със 100 кг хероин на границата ни с Турция, остава окончателно в ареста. Той и двамата му помагачи са обжалвали мерките си за неотклонение, но Пловдивският апелативен съд не се е смилил над тях. 

Както вече ви съобщихме, нарткотикът на стойност 9 039 600 лева бе задържан при митническа проверка на ГКПП "Капитан Арндреево" на 24 май. Товарен автомобил "Скания" опитал да влезе от Турция в България. Камионът бил управляван от 33-годишен гражданин на Босна и Херцеговина. 

Митничарите се натъкнали на няколко кашона и сак под кушетката за почивка на водача. В тях имало 200 пакета с кафяво прахообразно вещество.

В ремаркето водачът превозвал авточасти, като крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина. Заедно с него бяха задържани двама негови сънародници. Те се придвижвали почти паралелно с друг товарен автомобил, който също е проверен от служителите на ГКПП – Капитан Андреево, но в него на са открити наркотични вещества.

За „работата“ си шофьорът е щял да получи 5 000 евро, е станало ясно днес в съда. Магистратите счели, че са налице достатъчно доказателства, че тримата са извършили престъплението, за което са обвинени. Освен това, те нямат постоянен адрес в България, което, само по себе си, е предпоставка да се укрият и да не бъдат открити за съдебния процес срещу тях. 

Заседанието се е провело чрез видеоконферентна връзка. Определенията на съда са окончателни.

Удар на границата! Задържаха тираджия, опитал да вкара 100 кг хероин от ТурцияСтойността на наркотика е 9 039 600 лева